Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümünün Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ve Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Uluslararası Barış ve Çatışma Araştırmaları Akademik İşbirliği Çalıştayı 5 Aralık Salı günü gerçekleştirildi.

Programa Üniversitemiz akademisyenlerinin yanı sıra SAM başkan vekili Mesut Özcan, Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyeleri Pavel A. Tsygankov, Anton V. Komleev ve Andrey Y. Shutov katıldı. Rektörümüz Mehmet Barca’nın açılış konuşmasından sonra düzenlenen panelde, barış ve çatışma çalışmaları konusunda Türkiye ve Rusya’nın üniversiteler düzeyindeki işbirliğinin önemine vurgu yapıldı. Öğleden sonra gerçekleştirilen kapalı çalıştayda iki üniversite arasında yapılacak olan işbirliğinin detayları masaya yatırıldı.