ASBÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen seminerler serisi kapsamında 13 Aralık 2022 Salı günü Üniversitemiz Güvercinlik Salonu’nda ABD Kuzey Karolina Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemil Aydın “Islam and Politics in Global Perspective” konu başlıklı konuşmasını yaptı. Seminer İngilizce olarak gerçekleştirildi. ASBÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü seminerlerinin 2022-2023 akademik yılındaki ikinci seminerinde İslam ve siyaset temaları küresel etkileriyle ele alındı.

Seminer, ASBÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Ataman’ın açış konuşmalarıyla başladı. Ardından Prof. Dr. Cemil Aydın “Islam and Politics in Global Perspective” başlıklı konuşmasında “İslam Dünyası Fikri” adıyla Türkçe’ye çevrilen “The Idea of The Muslim World” kitabından örneklerle İslam ve uluslararası siyaset bağlantısını değerlendirdi.

Seminer programı katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ardından hediye takdimiyle sona erdi.

cb

c2