Ana içeriğe atla
Prof. Dr. Burhanettin DURAN
Uluslararası Siyaset

  •  
  •  
  •  

  •  


Biyografi

1993’te Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1993-2001 arasında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Çeşitli üniversitelerde görev yapan Duran, 2006’da doçent ve 2013’te profesör olmuştur.

Değişik kitap ve dergilerde Türk düşünce tarihi, Türk dış politikası, İslamcılık, Avrupa, demokrasi ve sivil toplum konularını işleyen Türkçe ve İngilizce makaleleri bulunan Duran’ın 19. Dönem Parlamento Tarihi (3 cilt) başlıklı bir de kitabı yayımlanmıştır.
The Triumph of Turkish Democracy: The July 15 Coup Attempt and Its Aftermath, Türkiye’de Siyasal Sistemin Dönüşümü ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi, İran Yaptırımları, Ortadoğu’da Devlet Dışı Silahlı Aktörler, Libya Krizi: Bölgesel, Küresel Aktörlerin Politikaları, Doğu Akdeniz: Türkiye’nin Hakları ve 15 Temmuz Sonrası Türkiye başlıklı kitapları derlemiştir. Duran ayrıca Dönüşüm Sürecinde Türkiye, Dünya Çatışma Bölgeleri I-II, Ortadoğu Yıllığı 2008 ve 2009-2021 arasında yayımlanan Türk Dış Politikası Yıllığı başlıklı eserlerin editörleri arasındadır.
TRT 1’de “Enine Boyuna” adlı programa yorumcu olarak katkıda bulunan Duran, halihazırda SETA Genel Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Ekim 2018’de Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olarak atanmıştır.


Araştırma Alanları

Türk düşünce tarihi, Türk dış politikası, İslamcılık, Avrupa, demokrasi ve sivil toplum


Verdiği Dersler

Turkish Politics (Yüksek Lisans)

 

Islam and Politics in the Middle East (Yüksek Lisans)


Video ve Görseller

Arş. Gör. Oğulcan Köksal
Siyasi Tarih



Biyografi

Oğulcan Köksal, 2019 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Lisans derecesini almıştır. Halen Atılım Üniversitesi'nde burslu olarak Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı'na devam etmektedir. Kendisi aynı zamanda Uluslararası İlişkiler disiplini ile ilgili İngilizce kitap çevirileri yapmaktadır. 


Araştırma Alanları

Uluslararası İlişkiler Teorileri

Sosyal Bilimler Felsefesi

Uluslararası Tarihsel Sosyoloji


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Dr. Öğr. Üyesi Efser Rana COŞKUN TÜRKMEN
Dr. Öğr. Üyesi Efser Rana COŞKUN TÜRKMEN
Uluslararası Siyaset

Disiplinlerarası akademik yaklaşım çerçevesinde Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Kalkınma alanlarında araştırmalar yürütmektedir.

“Nothing is more powerful than an idea whose time has come.”
― Victor Hugo


​​​​​​



Biyografi

Efser Rana Coşkun Türkmen, Doktorasını Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 2020 yılında tamamlamıştır. 2019 yılında, Oxford Üniversitesi Uluslararası Kalkınma Bölümü’nde ziyaretçi öğrenci olarak bulunmuştur. Dr. Coşkun Türkmen, Yüksek Lisans derecesini Uluslararası Kalkınma alanında Bristol Üniversitesi’nden almıştır. Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Binghamton Üniversitesi’nde Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler (Onur Derecesi) alanında lisans eğitimini tamamlayarak, çift diploma ile mezun olmuştur. İnsaniyetçilik, Türkiye’nin kalkınma ve yardım politikaları, barış inşa çalışmaları, Uluslararası İlişkiler’de duygular ve toplumsal ayaklanmalar Dr. Coşkun Türkmen’in temel çalışma alanlarıdır. 2021 yılının Şubat ayında, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır.


Araştırma Alanları

İnsaniyetçilik, Kalkınma Çalışmaları, Türkiye’nin kalkınma ve yardım politikaları, barış inşa çalışmaları, Uluslararası İlişkiler’de duygular, toplumsal hareketler.


Verdiği Dersler

Lisans dersleri:

-INT 428 Political Geography

Yüksek lisans dersleri:

-PCS 502 Applied Conflict Analysis

-PCS 530 Peace, Business, and Sustainable Development


Video ve Görseller

Öğr. Gör. Dr. Gökberk DURMAZ
Uluslararası Siyaset

Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Bölge Çalışmaları (Japonya Çalışmaları) alanlarında, interdisipliner ve multidisipliner çalışmalar yürüten bir akademisyen.

“Ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya dinleyen ol, ya da ilmi destekleyen ol. Beşincisi olma, helâk olursun!” Hz. Muhammed (s.a.v.) 

Bilginin kendisi güçtür. (Francis Bacon) / 七転び八起きYedi kere düşersen sekiz kere kalk! (Japon Atasözü)


 

  • Japonya Çalışmaları 
  • Sosyal (Kültürel) Antropoloji
  • Beyin Göçü ve Beyin Dolaşımı
  • Yüksek Nitelikli Göçmenler
  • Uluslararası Öğrenciler
  • Uluslararası Siyaset
  • Siyaset Bilimi 
  • Türk Siyasal Hayatı
  • Eğitim Diplomasisi 
  • Kültürel Diplomasi
  • Kamu Diplomasisi
  • Kimlik Çalışmaları
  • Nitel Araştırmalar
  • Fenomenoloji


Biyografi

Dr. Gökberk DURMAZ,  Doktora (2020) ve Yüksek Lisans (2017) derecelerini Japonya Çalışmaları (Uluslararası {Ülke/Bölge} Çalışmaları) alanında University of Tsukuba’dan almış, İngilizce ve Amerikan Tarihi / Kültürü çalışmalarını ABD’de University of Delaware’de; Japon Dili ve Kültürü konularını ise Tokyo Genki Japon Dil Kültür Okulu’nda tamamlamıştır (1416 Sayılı Kanuna tabi olarak MEB tarafından verilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bursu ile). Lisans Derecesini ise Gazi Üniversitesi (Siyaset Bilimi ve) Kamu Yönetimi Bölümü’nden (2014) almıştır. Adı geçen akademik çalışmaları sırasında, Japonya Çalışmaları, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Eğitim Sosyolojisi, Sosyal (Kültürel) Antropoloji, Yükseköğretim Çalışmaları ve Fenomenoloji alanlarında multidisipliner akademik çalışmalar ve saha araştırmaları yapan Dr. DURMAZ, ayrıca İngilizce ve Japonca dillerinde yeminli tercümandır. Japonya’nın  ve Japon yükseköğretim sisteminin uluslarasılaşması konuları ise Dr. DURMAZ’ın adı geçen lisansüstü derecelerine konu olan akademik uzmanlık alanlarıdır. Dr. Durmaz, Japonya'daki yüksek lisans ve doktora çalışmalarını, Doğu Asya - Türkistan ilişkileri konusunda dünyaca ünlü çalışmaları ile tanınan, Prof. Dr. Timur DADABAEV'in danışmanlığında tamamlamıştır.


Araştırma Alanları

Uluslararası Japonya Çalışmaları, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyal Antropoloji, Sosyoloji, Fenomenoloji, Japonya’nın Uluslararasılaşması, Yüksek Nitelikli Göçmenler, Beyin Göçü, Beyin Dolaşımı, Japon Kültürü, Japon Kamu Politikaları, Japon Dış Politikaları, Japon Diasporası Yükseköğretimin Uluslararasılaşması, Sosyal Yapılandırmacılık,  Eğitim Sosyolojisi, Niteliksel Araştırma ve Analizi, Uluslararası Eğitim, Kimlik Çalışmaları, Etnografya, Kültürel Çalışmalar, Anlatı Analizi, Çokdisiplinli Çalışmalar, Disiplinlerarası Çalışmalar, Yumuşak Güç, Kamu Diplomasisi, Kültürel Diplomasi, Eğitim Diplomasisi, Asya Çalışmaları, Çokkültürlülük, Asya-Pasifik Çalışmaları, Toplumsal Cinsiyet Çalışmarı, Etnisite, Kültürel Etkileşim, Popüler Kültür, Türk Siyasal Hayatı (Türk Siyasal Düşüncesi), Türk Dış Politikası.


Verdiği Dersler
  • Asya Pasifik Uluslararası Siyaseti (Doktora) (Güz)
  • Uluslararası Örgütler ve Orta Doğu (Doktora) (Güz) 
  • Beşeri Güvenlik (Yüksek Lisans) (Güz) 
  • Asya Pasifik Uluslararası Siyaseti (Yüksek Lisans) (Güz)
  • Kimlik, Kültür ve Çatışma (Yüksek Lisans) (Bahar)
  • Asya'da Göç (Yüksek Lisans) (Bahar)
  • Uluslararası Örgütler (Lisans) (Güz) 
  • Kamu Diplomasisi ve Kültürel Diplomasi (Lisans) (Bahar)
  • Türk Siyasal Düşüncesi (Lisans) (Bahar) 

Video ve Görseller

japonya kuril adaları ulusal basınscience citiesMEXT


Dr. Gökberk Durmaz


Arş. Gör. Esra ÇAYLAK
Arş. Gör. Esra ÇAYLAK
Siyasi Tarih

 

 




Biyografi

2016 yılında, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden, bölüm ikincisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans derecesini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı'ndan "The Political Transformation of the Sadr Movement in Iraq" başlıklı tez çalışması ile 2020 yılında aldı. Doktora eğitimine Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Doktora Programı'nda devam etmektedir. 


Araştırma Alanları

İslam ve Siyaset 

Toplumsal Hareketler

İran Siyaseti


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Arş. Gör. Şule ŞAHAN
Uluslararası Hukuk



Biyografi

Lisans eğitimini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Haziran 2017 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimine Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler alanında devam etmektedir.


Araştırma Alanları

Uluslararası hukuk


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Prof. Dr. İdris DEMİR
Prof. Dr. İdris DEMİR
Uluslararası Siyaset



Biyografi

Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ilk yüksek lisansını Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. İkinci yüksek lisansını Dundee Üniversitesi Enerji, Petrol, Maden Hukuku ve Politikası Merkezinde (Centre for Energy, Petroleum and Mineral Law and Policy) tamamladı. Doktora derecesini Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden aldı. 2016-2017 akademik yılında İngiltere’de Oxford Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 

2009-2013 yılları arasında Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2013-2019 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev aldı. Halen akademik çalışmalarını Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde devam ettirmektedir.


Araştırma Alanları

Enerji Güvenliği

Ortadoğu Politikaları

Türk Dış Politikası


Verdiği Dersler

Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği

Enerji ve Doğal Kaynaklar Siyaseti

Ortadoğu'da Enerji Siyaseti

Orta Asya ve Kafkasya'da Enerji Siyaseti

Enerji Jeopolitiği ve Çevre


Video ve Görseller

İbrahim Kepenek
Bölüm Sekreteri İbrahim KEPENEK



Biyografi

Araştırma Alanları

Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Prof. Dr. Mehmet Akif KİREÇCİ
Siyasi Tarih

ASBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekili




Biyografi

Doktora derecesini ABD’de Pensilvanya Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Bölümü’nden "Decline, Discourse and Self-Orientalization" başlıklı çalışmasıyla almıştır. Aynı üniversitede dersler vermiş olan Kireçci, Stevens Teknoloji Enstitüsü’nde de öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Bir süre Bilkent Üniversitesi'nde çalıştıkta sonra, 2019 yılı itibariyle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne öğretim üyesi olarak katılan Kireçci, İstanbul: Metamorphosis in an Imperial City (Ed Foster’la, 2011), Arap Baharı ve Türkiye Modeli Tartışmaları (2013) ve Türk Cumhuriyetlerinde Bağımsızlık ve Devlet İnşa Süreci (2018) adlı eserlerin editörü, Başlangıçtan Günümüze Arap Milliyetçiliği (2012) ve 2023’e Doğru Kültür Politikaları (2015) adlı eserlerin de yazarıdır.


Araştırma Alanları

Uluslararası ilişkiler, jeopolitik, Ortadoğu’da modernleşme ve kültürel dönüşümler, karşılaştırmalı siyaset ve medeniyet çalışmaları, Türk dış politikası, Osmanlı diplomasisi, 19. yüzyıl tarihi, oryantalizm, entelektüel hareketler, İslam, bilim ve teknoloji tarihi.


Verdiği Dersler

Contemporary Issues in the Middle East (Doktora)

Political Economy of the Middle East (Doktora)

Geopolitics (Doktora)

Geopolitics of the Middle East (Doktora)

Political Geography (Yüksek Lisans)

Islamic Political Thought (Lisans)

American Foreign Policy (Doktora)


Video ve Görseller

Doç. Dr. Ersun Necati KURTULUŞ
Doç. Dr. Ersun Necati KURTULUŞ
Uluslararası Siyaset

Ortak Editör, British Journal of Middle Eastern Studies (BJMES)

Bologna Koordinatörü




Biyografi

Ersun N Kurtuluş Ankara Sosyal Bilimer Üniversitesi (ASBU)’de, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, Doçent olarak görev yapmaktadır. ASBU’ye atanmadan atanmadan önce TED Üniversitesi, Kent Üniversitesi, Imperial College London, Open University ve Stockholm Üniversitesi’nde akademik görevler almıştır. Review of International Studies, The Middle East Journal, Global Society, Studies in Conflict and Terrorism, British Journal of Middle Eastern Studies, Third World Quarterly ve Critical Studies on Terrorism dergilerinde makaleleri yayınlayan Kurtulus, ayrıca Palgrave/Macmillan yayınevi tarafından yayınlanmış olan State Sovereignty – Concept, Phenomenon and Ramifications adlı kitabın yazarıdır. Terörizm ve terrörle mücadelede yeni eğilimler, Terörist stratejileri ve amaçları, Lübnan politikası, devlet egemenliği, Orta Doğu politikası ve çökmüş devletler konularında araştırmalar yapmıştır. 2007 yılından beri British Journal of Middle Eastern Studies(BJMES) adlı akademik derginin ortak editörüdür.


Araştırma Alanları

Terörizm ve terrörle mücadelede yeni eğilimler, Terörist stratejileri ve amaçları Lübnan politikası, Devlet egemenliği, Orta Doğu politikası ve Çökmüş devletler


Verdiği Dersler

PCS503, INT501, BMS503, MES601 Araştırma Metotları ve Yayın Etiği 

Tez Semineri


Video ve Görseller

Prof. Dr. Murat YEŞİLTAŞ
Uluslararası Siyaset



Biyografi

Dr. Murat Yeşiltaş lisans ve yüksek lisans eğitimini sırasıyla 2003 ve 2009 yıllarında Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamıştır. 2012 yılında ise Türkiye’yi Konumlandırmak: Jeopolitik Zihniyet ve Türkiye’de Ordu adlı doktora teziyle Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doktora derecesini almıştır. Murat Yeşiltaş 2008-2009 yılları arasında Lancaster Üniversitesi Avrupa Çalışmalar ve Uluslararası Politika bölümlerinde misafir araştırmacı, 2010-2011 yılları arasında ise Virginia Teknik Eyalet Üniversitesi Hükümet ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak görev almıştır. 


Son çalışmaları arasında Türkiye Dünyanın Neresinde? Hayali Coğrafyalar, Çarpışan Anlatılar (edit) (koç Ünivesitesi Yayınları, 2015) Jeopolitik Zihniyet ve Türkiye’de Ordu (Kadim, 2016), Non-State Military Actors in the Middle East: Geopolitics,Strategy and Ideology (edit) (Palgrave McMillan,2017); When Strategy Collapse: The Failure of the PKK’s Urban Terrorist Campaing (SETA Publishing 2018); Ortadoğu’da Devlet Dışı Silahlı Aktörler: Terör Örgütleri, Milisler ve Vekil Güçler, (SETA Yayınları, 2019) yer almaktadır. 
 


Araştırma Alanları

Uluslararası Güvenlik

Siyasi Coğrafya

Eleştirel Jeopolitik

Devlet-dışı Çatışmalar

Türkiye’nin Dış ve Güvenlik Politikaları

Bölgesel Güvenlik ve Ortadoğu
 


Verdiği Dersler

Uluslararası Güvenlik

İleri Uluslararası İlişkiler Teorisi

Devlet-Dışı Silahlı Gruplar

Dış Politika Analizi


Video ve Görseller

Doç. Dr. Meryem HAKİM
Siyasi Tarih

Türk Dünyası ve Orta Asya alanında çalışır.

Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Müdürü

ASBU-Siyasal Bilgiler Fakültesi-Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi

Cogito ergo sum (Descartes). Düşünüyorum o halde varım (Descartes).


 

 



Biyografi

Meryem Hakim (Doç.Dr.) Bilkent Üniversitesi-Uluslararası İlişkiler Bölümünden Doktora, University of Wisconsin-Madison'dan Master ve Hacettepe Üniversitesinden Lisans diploması almıştır. BBC Monitoring Service (1983-84) ve Radio Free Europe/ Radio Liberty'de Analysis Department ve Kazak Service'de çalışmıştır(1984-1987). Türkiye'de 1991 sonrasından itibaren; Bilkent Üniversitesi (1991-1999), Çankaya Üniversitesi (1999-2009), müteveffa İzmir Üniversitesi(2009-2012), ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi(2012-2017) dersler vermiştir.Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine Temmuz 2018 tarihinde katılmıştır.


Araştırma Alanları

-Orta Asya, Türk Dünyası alanları

-Milliyetçilik, kimlik.

Tarih, siyaset, kültür.


Verdiği Dersler

-INT105 Siyasi Tarih I-II

-ASIA565 Dünya Siyasetinde Asya


Video ve Görseller

Kazakistan'da Milliyetçilik makalesi


Doç. Dr. Resul YALÇIN
Uluslararası Siyaset

[Anlayışın gelişimi iki uçludur; birincisi kendi bilgi birikimimizi artırmak, diğeri bu bilginin başkalarına aktarılmasını sağlamak. (John Locke)]


  • Orta Asya'nın Uluslararası ilişkilerini, siyasetini, ekonomisini, kültürünü, tarihini, toplumlarını, dillerini, dinlerini, hükümet ve devlet sistemlerini ulusal ve uluslararası düzeyde inceleyen az sayıda akademisyenlerden biridir.
  • Uluslararası ilişkilerde teorik yaklaşım ve kavram çalışmaları araştırmacılarındandır.
  • Avrasya bölge ve ülke çalışmaları sahasında akademik çalışmalar yapmaktadır.
  • Avrupa'da bazen bağımsız bazen de çeşitli üniversite ve bilim kurumlarıyla akademik çalışmalar yaparak 29 yıllık yurt dışında çalışma deneyimine sahiptir. 
  • Sosyal bilimler alanındaki çalışmalarına SCI/SSCI ve diğer dergilerde 1209 atıfı bulunmaktadır


Biyografi

Resul YALÇIN (Dr. Öğr. Üyesi), Lisans (1987) yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesinden aldı. Ingiltere’de bulunan Kent Üniversitesi’nde 1988-1992 yılları arasında iki ayrı bilim dalında (Dil Bilim ve Uluslararası İlişkiler bilim dallarında) Yüksek Lisans; yine Ingiltere’de bulunan Exeter Üniversitesi’nde 1999 yılnda Siyaset Bilimi dalında Doktora çalışmasını tamamladı. Yurt dışında kaldığı 29 yıllık sürede bazen bağımsız bazen de başta London School of Economics and Political Sciences (LSE), School of Oriental and African Studies (SOAS) ve İsveç’in Göteborg Üniversitesi olmak üzere çeşitli bilim kurumlarıyla akademik çalışmalar yaptı. Bu kurumlardan biri olan Bonn Üniversitesi Kalkınma Araştırmaları Enstitüsü (ZEF) Siyaset Bilimi ve Kültürel Değişim Bölümü’nde, 2005-2008 yılları arasında Öğretim Görevlisi olarak post-doktora çalışmasını yaptı. Bonn Üniversitesi’ndeyken Avrupa Birliği’nin desteklediği uluslararası bir proje olan Ne-Water projesinin Özbekistan çalışmasında hem yönetici hem de baş araştırmacı olarak görev aldı. Resul Yalçın, Orta Asya’nın tarih ve kültürel geçmişi kapsamında Sovyet sonrası dönemde Özbekistan’daki siyaset, ekonomi ve toplum çalışmalarını içeren geniş kapsamlı kitabı ilk Ingilizce kitap olarak 2002 yılında yayımladı. Yalçın ayrıca,  üç kitap bölümünün yanı sıra üç kitap kritiği ve 13 bilimsel makale yazdı; çok sayıda uluslararası konferans ve akademık çalıştaylara katıldı. 2018 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başlayan Yalçın, uluslararası ilişkilerde teorik yaklaşımlar ve kavramlar, Orta Asya ve Kafkasya, bölge ve ülke çalışmaları konularında akademik çalışmalar yapmaktadır. Sosyal bilimler alanındaki çalışmalarına SCI/SSCI ve diğer indekslere giren dergilerde 1209 atıfı bulunan Dr. Yalçın, halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'ındaki örevini sürdürmektedir.


Araştırma Alanları
  • Uluslararası ilişkiler 
  • Uluslararası siyaset
  • Bölge ve ülke çalışmaları,(Orta Asya, Doğu, Güney, Güneydoğu ve Batı Asya), Batı Avrupa,  Latin Amerika

Verdiği Dersler

Uluslararası İlişkiler Teorileri (Lisans ve Yüksek Lisans)

Küresel Politikada Orta Asya (Yüksek Lisans)

Orta Asya'da Siyaset, Ekonomi ve Toplum (Yüksek Lisans)

Orta Asya'da Sınır Ötesi Su Yönetimi ve Su Politikaları (Yüksek Lisans)

Avrupa Birliğinde Kurumlar, Kavramlar ve Siyaset (Lisans)

Asya'da Güncel Meseleler (Yüksek Lisans)

Beytülmakdis ve Uluslararası Hukuk (Yüksek Lisans)

Avrupa Birliği ve Ortadoğu İlişkileri (Doktora)

Beytülmakdis'de Türk Sivil Toplum Kuruluşları (Yüksek Lisans)

Dünya Politikasında Asya (Yüksek Lisans)

Güney Asya'nın Uluslararası Politikası (Lisans)

Avrupa Birliği Entegrasyon Süreci ve Siyasi Tarihi (Lisans)

Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri (Lisans)

Orta Asya' ve Kafkasya'da Tarih, Toplum ve Siyaset (Yüksek Lisans; Doktora)

Orta Asya ve Kafkasya'da Toplum ve Siyaset (Lisans)

Orta  Asya ve Kafkasya'nın Geopolitği ve Bağımsızlıktan Günümüze Gelişen Siyaseti (Yüksek Lisans; DR)

Dünya Siyasetinde Orta Asya ve Kafkasya ( Lisans)

 


Video ve Görseller
Özbekistan Avrasya Kafkas Türkiye Nations

 

https://anayurtgazetesi.com/haber/Rusya-nin-tek-hedefi-Kiev-mi/761252

https://anayurtgazetesi.com/haber/ABD-ve-Rusya-ortak-zeminde-bulu;amaz/…

https://anayurtgazetesi.com/haber/-Kizil-Ordu-nun-mudahalesine-benzetme…

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/perspektif/resul-yalcin/2019/03/23/ka…

https://anayurtgazetesi.com/haber/Kritik-zirve-yeni-dengelere-gebe/7347…

https://anayurtgazetesi.com/haber/Cin-Afganistan-da-lityum-pesinde/7425…

https://anayurtgazetesi.com/haber/Romanya-da-buyuk-tatbikat-ABD-nin-hed…

 

https://eurasia.expert/pri-baydene-u-ankary-i-vashingtona-mogut-voznikn…

    ttp://eurasia.expert/amerika-teryaet-ankaru-turetskiy.ekspert

    https://www.karar.com/gorusler/dr-resul-yalcin-yazdi-orta-asyadaki-strateji-oyunundaki-kritik-turkiye-hamlesi-640111

    https://www.karar.com/gorusler/resul-yalcin-yazdi-orta-asya-ile-iliskilerde-ders-alinacak-mi-790875

    https://www.karar.com/gorusler/resul-yalcin-yazdi-kabil-icin-taskentten-dogan-baris-umudu-835443

    http://eurasia.expert/vstuplenie-turtsii-v-eaes-polozhilo-by-konets-slukham-o-vozrozhdenii-sssr-turetskiy-ekspert/

    http://www.tika.gov.tr/upload/2018/Avrasya%20Et%C3%BCdleri/Avrasya%20Et%C3%BCdleri%2053.pdf

    https://www.ca-c.org/journal/2001/journal_eng/cac-05/03.yalen.shtml

    http://www.iacd.or.kr/pdf/journal/04/4-04.pdf

    https://books.google.com.tr/books?id=HXYUAQAAIAAJ&dq=Nationalisms%20Across%20the%20Globe%20Volume%20two&hl=tr&source=gbs_similarbooks

    https://www.ecologyandsociety.org/vol14/iss1/art26/

    https://www.econstor.eu/bitstream/10419/88374/1/579201287.pdf


    Mesut Özcan
    Prof. Dr. Mesut ÖZCAN
    Uluslararası Siyaset



    Biyografi

    Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini aynı bölümde tamamladı. Doktora eğitimi sırasında Jean Monnet master bursu ile Oxford Üniversitesi St Antony's College'da Oriental Studies Bölümü'nde misafir öğrenci oldu. Doktorasını 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladı. Beykent Üniversitesi'nde araştırma görevlisi, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı. Dışişleri Bakanlığı'nda Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Diplomasi Akademisi'nde idari görevler üstlendi. Halen Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.


    Araştırma Alanları

    Türk Dış Politikası, Ortadoğu Siyaseti, Irak iç ve dış politikası


    Verdiği Dersler

    Modern History of the Middle East

    Turkey's Foreign Policy towards the Middle East


    Video ve Görseller

    Metin YÜCEKAYA
    Arş. Gör. Dr. Metin YÜCEKAYA
    Uluslararası Siyaset



    Biyografi

    Metin Yücekaya, 2011 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden lisans derecesini aldı. Aynı yıl Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı'na başladı. 2014 yılında programı, “Ibn-i Haldun’un Hanedanlar Döngüsü Kavramı ve Çağdaş Uluslararası Sistem Değişimi Teorileri: Karşılaştırmalı Bir Analiz” adlı tezle tamamlayarak Yüksek Lisans derecesini aldı. Aynı üniversitede halen ittifak teorileri üzerine doktora tez çalışmalarını sürdürmektedir.


    Araştırma Alanları

    Uluslararası Güvenlik ve Savaş

    Uluslararası İlişkiler Teorileri

    İttifak Teorileri ve Siyaseti

    Uluslararası Siyasette Orta Büyüklükte Güçler

    Türk Dış Politikası

    19.YY Siyasi Tarihi ve I. Dünya Savaşı (Osmanlı İmparatorluğu)


    Verdiği Dersler

    Video ve Görseller

    Ömer Naim KÜÇÜK
    Arş. Gör. Ömer Naim KÜÇÜK
    Uluslararası Siyaset



    Biyografi

    Araştırma Alanları

    Verdiği Dersler

    Video ve Görseller

    kadir onur unutulmaz
    Dr. Öğr. Üyesi Kadir Onur UNUTULMAZ
    Uluslararası Siyaset

    Uluslarası göç ve göçmenlerin entegrasyonu üzerine çalışan bir akademisyen.

    Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan Yardımcısı

    Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi

    Sapere Aude! Dare to Know! Bilmeye Cürret Et!


    • Akademik geçmişinde Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Göç Çalışmaları ve Antropoloji gibi farklı sosyal bilim alanlarında çalışmıştır.
    • Çok disiplinli ve disiplinler arası bir yaklaşımla uluslararası göç ve göçmenlerin entegrasyonu konuları üzerine çalışmalar yürütmektedir.
    • Göçmen ve mültecilerin topluma entegrasyonunda sporun etkin bir araç olarak kullanılmasının şartlarını araştırmaktadır.
    • Avrupa Birliği, Uluslararası Göç Örgütü ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası kurumlardan destek alan geniş çaplı araştırma projelerinde araştırmacı olma deneyimine sahiptir.


    Biyografi

    K. Onur Unutulmaz (Dr. Öğr. Üyesi) lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi'nden 2005 yılında Çift Anadal Programı kapsamında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Sosyoloji bölümlerinden almıştır. 2007 yılında Koç Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler, 2009 yılında ise Oxford Üniversitesi'nden Göç Çalışmaları Yüksek Lisans derecelerini alan Unutulmaz, Doktora derecesini ise yine Oxford Üniversitesi'nden 2014 yılında Antropoloji alanında almıştır.


    Araştırma Alanları
    • Uluslararası göç,
    • göçmen uyum ve entegrasyon politikaları,
    • spor ve göçmenler,
    • Türkiye diasporası,
    • diaspora politikaları,
    • göçmenlerin entegrasyonunda eğitim politikaları

    Verdiği Dersler

    Lisans Dersleri

    INT 101- Siyaset Bilimine Giriş

    INT 102- Uluslararası İlişkilere Giriş

    PHIL 101- Sosyal Bilimlerin Tarihi ve Felsefesi

    INT 302- Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri

    INT 306- Uluslararası Örgütler

    POLS 323- Siyasi Antropoloji

     

    Lisansüstü Dersleri

    INT 534- Uluslararası Göç Siyaseti

    PCS 525- Göç, Çatışma ve Barış


    Video ve Görseller

    Gürol BABA
    Prof. Dr. Gürol BABA
    Uluslararası Siyaset

    Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi

    YLSY Kurum Koordinatörü

    Fakülte Kurulu Üyesi

    Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

    “When a diplomat says yes he means perhaps; when he says perhaps he means no; when he says no he is no diplomat.”




    Biyografi

    Gürol Baba, lisans derecesini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü (İng) nden almıştır. Yüksek Lisans Derecesini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden ve MPhil ve Doktora derecelerini Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden almıştır.


    Araştırma Alanları

    Dr. Baba’nın araştırma alanları: Uluslararası Politikada Orta Büyüklükte Güçler, Avustralya Dış ve Güvenlik Politikaları, Asya-Pasifik Bölgesi Sorunları, Avustralya-ABD ve Türkiye-ABD İlişkileri, Türk Dış ve Güvenlik Politikaları ve Çanakkale Savaşlarının Siyasi Boyutlarıdır. 


    Verdiği Dersler

     

    Lisans:

     

    Uluslararası Güvenlik

    Dünya Politikasında Asya-Pasifik

    Uluslararası NGO’lar

    Türkiye – AB İlişkileri

    Diplomatik Yazışma

    Akademik İngilizce

    Sosyal Bilimlerde Yöntem

    Sosyal Bilimlerde Sunum Teknikleri

    Uluslararası İlişkilerde Temel Metinler

     

    Yüksek Lisans:

    Türk Dış Politikasında Seçilmiş Okumalar

    Türk-Amerikan İlişkileri

    Amerikan Dış Politikası

    Uluslararası Güvenlik

    Çağdaş Güney Doğu Asya: Temel Konular, Gelişmeler ve Evrim

    Asya’daki Amerika Birleşik Devletleri: Politikalar ve bölgenin temel güçleriyle etkileşimler

     

     

    Doktora:

    Uluslar arası Güvenlik Stratejileri

    Türk-Amerikan İlişkileri

    Soğuk Savaş Sonrası Amerikan Dış Politikası


    Video ve Görseller

     Prof. Dr. Muhittin ATAMAN
    Prof. Dr. Muhittin ATAMAN
    Uluslararası Siyaset
    • Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı
    • Insight Turkey Dergisi Editörü



    Biyografi

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’nin Central Oklahoma Üniversitesi’nde yüksek lisans, Kentucky Üniversitesi’nde ise doktora çalışmalarını tamamladı. Daha önce Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

    2012-2014 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri, YÖK Başkan Danışmanı ve YÖK Dış İlişkiler Birimi Koordinatörü olarak görev yaptı. 2011 yılından beri çalıştığı Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA’da Dış Politika Araştırmaları Direktörlüğü yapmakta olan Prof. Ataman, 2017’den beri de Daily Sabah Gazetesi’nde dış politika konularında köşe yazıları yazmaktadır.

    Dünya Çatışma Bölgeleri I-II, Küresel Güç ve Refah, July 15 Coup Attempt in Turkey derleme kitapları yayınlanan Prof. Ataman, Insight Turkey ve Ortadoğu Yıllığıdergilerinin editörlüğünü yapmaktadır. Türk dış politikası ve Ortadoğu siyaseti konularında, özellikle de Körfez ülkeleri hakkında yaptığı akademik çalışmaları farklı Türkçe, İngilizce ve Arapça dergi ve kitaplarda yayınlandı.


    Araştırma Alanları

    Ortadoğu Araştırmaları, Türk Dış Politikası, Uluslararası Siyaset.


    Verdiği Dersler
    • International Politics of the Middle East (Doktora)
    • Contemporary Issues in World Politics (Yüksek Lisans)
    • International Politics of the Middle East and North Africa (Yüksek Lisans)
    • Current Issues in Turkish Foreign Policy (Yüksek Lisans)

    Video ve Görseller

    muhittin ataman      muhittin ataman       muhittin ataman     muhittin ataman   

     


    Muhammed Yasir OKUMUŞ
    Arş. Gör. Muhammed Yasir OKUMUŞ
    Uluslararası Siyaset

    Ortadoğu Çalışmaları Anabilim Dalı Bologna, Erasmus, Farabi, Mevlana Programları Koordinatörü

    İnsanın damarlarında sağlam cümleler dolaşmalıdır. (Nuri Pakdil)




    Biyografi

    2013 yılında Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Tarih Bölümlerinden lisans derecesiyle mezun oldu. Yüksek lisans derecesini İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programından "The Role of Muslim Actors in Peacebuilding in the Philippines: Turkey, Malaysia, and the Organization of Islamic Cooperation" başlıklı tez çalışması ile 2019 yılında aldı. Doktora eğitimine Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Doktora Programında devam etmektedir. 


    Araştırma Alanları

    Barış ve çatışma çalışmaları

    Moro barış süreci

    İslâmcılık düşüncesi

    Afrika siyaseti


    Verdiği Dersler

    Video ve Görseller


    Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

    asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.