kadir onur unutulmaz

Sapere Aude! Dare to Know! Bilmeye Cürret Et!

Kadir Onur
UNUTULMAZ

Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan Yardımcısı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi

K. Onur Unutulmaz (Dr. Öğr. Üyesi) lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi'nden 2005 yılında Çift Anadal Programı kapsamında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Sosyoloji bölümlerinden almıştır. 2007 yılında Koç Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler, 2009 yılında ise Oxford Üniversitesi'nden Göç Çalışmaları Yüksek Lisans derecelerini alan Unutulmaz, Doktora derecesini ise yine Oxford Üniversitesi'nden 2014 yılında Antropoloji alanında almıştır.

• Uluslararası göç,
  • göçmen uyum ve entegrasyon politikaları,
  • spor ve göçmenler,
  • Türkiye diasporası,
  • diaspora politikaları,
  • göçmenlerin entegrasyonunda eğitim politikaları

Lisans Dersleri

INT 101- Siyaset Bilimine Giriş

INT 102- Uluslararası İlişkilere Giriş

PHIL 101- Sosyal Bilimlerin Tarihi ve Felsefesi

INT 302- Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri

INT 306- Uluslararası Örgütler

POLS 323- Siyasi Antropoloji

Lisansüstü Dersleri

INT 534- Uluslararası Göç Siyaseti

PCS 525- Göç, Çatışma ve Barış

Web url
kadironurunutulmaz
Öne Çıkan Özellikler
  • Akademik geçmişinde Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Göç Çalışmaları ve Antropoloji gibi farklı sosyal bilim alanlarında çalışmıştır.
  • Çok disiplinli ve disiplinler arası bir yaklaşımla uluslararası göç ve göçmenlerin entegrasyonu konuları üzerine çalışmalar yürütmektedir.
  • Göçmen ve mültecilerin topluma entegrasyonunda sporun etkin bir araç olarak kullanılmasının şartlarını araştırmaktadır.
  • Avrupa Birliği, Uluslararası Göç Örgütü ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası kurumlardan destek alan geniş çaplı araştırma projelerinde araştırmacı olma deneyimine sahiptir.
Tanımlayıcı Bilgi

Uluslarası göç ve göçmenlerin entegrasyonu üzerine çalışan bir akademisyen.